Wat is houdt mastering music nou eigenlijk in?

mastering music

Er zijn twee verschillende processen om een nummer te creëren. Je kan kiezen voor mastering music of mixing music. Op het moment dat losse elementen bewerkt worden en uiteindelijk samengebracht worden tot een kloppend geheel dan heb je het over muziek mixen. Na het muziek mixen ga je aan de slag met het masteren van muziek.

Wat is het masteren van muziek

Mastering music betekent dat de bestaande mix voor de stereo geoptimaliseerd wordt. Alle samengevoegde elementen worden hierbij op een verschillende manier bewerkt en hierdoor past dat ene nummer dat er net buiten valt toch bij het gehele album. Tijdens het proces van het masteren van muziek wordt er ook voor gezorgd dat het nummer zo goed mogelijk geoptimaliseerd wordt zodat deze in zo veel mogelijk situaties de beste geluidskwaliteit heeft. Het maakt hierbij niet uit of je het nummer afspeelt op een goedkope koptelefoon, high end speakers, een cd of een radio uitzending. In sommige gevallen worden nummers ook met een bepaald doel gemasterd, dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor Spotify. Als een nummer niet speciaal gemasterd wordt voor Spotify dan is de kwaliteit ervan niet erg goed als iemand ernaar luistert.

Wanneer huur je iemand in voor mastering van je music

Je schakelt iemand in voor het masteren van je muziek zodat je goede mix ook vertaald wordt naar een goede professionele track. In de meeste gevallen klinkt een mix dof, zacht en minder stereo. Door de track te masteren zal deze op de juiste wijze aangepast worden zodat er een goed eindresultaat gecreëerd wordt. Er wordt geluisterd naar alle verschillende elementen en hierna wordt er bepaald welk sfeerbeeld naar voren gebracht zal worden en welke andere mogelijkheden benodigd zijn. Na deze analyse zal er een optimale audio mastering uitgevoerd worden zodat je liedje op ieder medium te beluisteren is met een hoog kwaliteitsniveau. Het maakt niet uit of het nummer uitgebracht wordt op vinyl, cd, iTunes of Spotify.

adamuden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven