Wat betekent instrumentation binnen procesbeheersing

instrumentation

Een onderdeel van procesbeheersing of process control is instrumentatie of instrumentation. Instrumentation is de verzamelnaam voor alle sensoren die zijn ingebouwd binnen meetinstrumenten. Deze worden gebruikt voor het aangeven, meten en registreren van fysieke grootheden. De basis van procesbeheersing zijn instrumenten. Hierdoor wordt de capaciteit, herhaalbaarheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en kosten verbeterd.

De ontwikkelingen binnen instrumentatie

In de eerste en tweede industriële revolutie van mechanische innovatie en massaproductie was instrumentatie en de ontwikkeling hiervan een belangrijke ondersteunende technologie. Op sensorniveau hebben instrumentontwikkelingen betrekking op zowel de chemische als de mechanische sector. Bij de overdracht van waarden wordt gebruik gemaakt van de elektronische industrieën om zo de vooruitgang door de volgende industriële revolutie makkelijker te laten verlopen met hulp van elektronica en computers om zo de analyse van signaalgegevensverwerking te bevorderen. Op dit moment gaan we de volgende fase in en hiermee een nieuwe industriële revolutie. De basis hiervan is kunstmatige intelligentie, big data en nog veel meer. De impact van instrumentatie was groot binnen de vorige industriële revoluties en speelt nu wederom een rol binnen een wereld van digitale gegevens en forensische analyses waarbij voldaan moet worden aan de uitdagingen en verwachtingen binnen de industrie.

Gebruikmaken van procesbeheersing

Het is vaak verstandig om een professional in te schakelen op het gebied van procesbeheersing. In veel gevallen kampen bedrijven met onstabiele processen zonder dat duidelijk is waardoor dit komt of is er te weinig inzicht in de processen binnen je organisatie en kunnen ze hierdoor niet juist gestuurd worden. Door te kiezen voor een professioneel bedrijf om je hierbij te helpen neem je de controle en worden de processen weer inzichtelijk en dit helpt om de processen te monitoren en sturen op interne en externe normen. Procesbeheersing gaat vaak samen met procesoptimalisatie. Het beheersen van technische processen is een vak op zichzelf en als een proces geoptimaliseerd is dan wil je dit natuurlijk zo houden.

adamuden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven