Waarom is het belangrijk om je auto te laten overschrijven

auto overschrijven rotterdam

Op het moment dat je een nieuwe of tweedehands auto koopt dan moet je ervoor zorgen dat de auto overgeschreven wordt. Een auto overschrijven Rotterdam is vaak snel geregeld bij een speciaal kentekenloket van het RDW en in sommige gevallen een RDW balie of keuringsstation. Het is belangrijk om je auto te laten overschrijven, zodat je niet meer aansprakelijk bent voor de verzekering en de wegenbelasting. Officieel mag je zelfs pas met de aangeschafte auto rijden op het moment dat het kenteken op je naam staat.

Hoe gaat het overschrijven van een auto in zijn werk

Als je een auto wilt laten overschrijven op je naam dan moet je een aantal documenten meenemen. Om te beginnen heb je papieren nodig van de persoon die de auto verkoopt zoals het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode. Het kentekenbewijs is tegenwoordig in creditcard vorm. Bij oudere auto’s is het mogelijk dat je nog een papieren kentekenbewijs met meerdere delen in je handen krijgt van de verkoper. Als de verkoper geen kentekencard heeft dan heb je het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs van de auto nodig om hem over te schrijven op je naam. Daarnaast moet je je legitimatie meenemen. Op het moment dat je alle documenten hebt afgegeven bij een locatie waar je de auto kan laten overschrijven dan zet de medewerker de auto op je naam en krijg je een tenaamstellingsverslag mee. Dit schriftelijke bewijs is vaak in de vorm van een kassabon en je vindt hierop de eerste cijfers van je tenaamstellingscode terug. Het is belangrijk deze goed te bewaren. Tevens krijg je een vrijwaringsbewijs mee dat je aan de verkoper moet afgeven. Het RDW stuurt vervolgens het tweede deel van de tenaamstellingscode en je kentekencard op naar je adres.

Waar kan je je auto laten overschrijven

Je kan een auto laten overschrijven bij locaties die door het RDW hiervoor zijn aangegeven. Dit kan een kentekenloket, een RDW keuringsstation of een RDW balie zijn. Vaak vind je deze locaties terug binnen een PostNL vestiging.

adamuden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven