Het Label Rouge keurmerk voor pluimvee en eieren

label rouge kip zandvoort

Misschien heb je bij de slager de term Label rouge kip Zandvoort weleens voorbij zien komen, alleen wat betekent dit nou eigenlijk? Label Rouge is een keurmerk voor pluimveevlees en eieren dat aangeeft dat deze van superieure kwaliteit zijn vergeleken met het standaard pluimveevlees en eieren die je kan kopen. Een label rouge kip komt van een pluimveehouderij die gehomologeerd wordt door de Franse overheid. Het keurmerk label rouge bestaat sinds 1965 en de originele bedoeling was om traditionele pluimveehouderijen zich beter te laten profileren. De consument profiteert hier tevens van, want ze kunnen hierdoor makkelijk zien wanneer de eieren of kip van een hoge kwaliteit zijn. Op deze manier kan je gemakkelijk een hoge kwaliteit pluimvee of eieren aanschaft die voldoen aan de voorschriften van het keurmerk label rouge.

Wat zijn de eisen van label rouge voor de pluimveehouder

Een label rouge pluimveehouder staat voor een kleinere schaal van productie dan bij grotere bedrijven die niet dit bepaalde keurmerk hebben. Een van de redenen hiervoor is dat het pluimvee namelijk een vrije uitloop hebben. Op deze manier wordt het welzijn van de kippen gegarandeerd en zullen ze een beter leven hebben dan de standaard kippen die verkocht worden. Ook geeft het aan dat de pluimveehouder respect heeft voor het milieu. De kippen ervaren weinig of geen stress tijdens het leven en hierdoor is de smaak van het vlees ook veel beter.

De smaak van een label rouge kip

Er zijn meerdere redenen dat label rouge kippen zoveel beter smaken dan de standaard plofkippen. De groeisnelheid van een gewone plofkip is veel sneller dan bij een label rouge kip. Een gewone plofkip weegt na 35 dagen al twee kilo en wordt dan geslacht. Een label rouge kip bereikt de twee kilo pas na 82 dagen en ze worden dan pas geslacht. Het vlees rijpt hierdoor meer natuurlijk en binnen een stressvrije omgeving waardoor je dit ook kan proeven.

adamuden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven