Heerlijk eten Indian food Eindhoven

Je herkent het wel. Het is weer winter en je ligt te snotteren in je bed. Wat je misschien kan helpen is wat lekker gekruid eten. Hierdoor gaat je neus weer wat meer open en kun je wat vrijer adem halen. In India gebruiken ze vaak veel heerlijke kruiden en specerijen in hun eten. Denk er dus eens over na om Indiaas te bestellen!

 

Indiase keuken

De Indiase keuken is erg variërend. Er zijn veel verschillende heerlijke gerechten met rijst, groenten, aardappelen, verse kruiden en vruchten. Ook kerrie wordt veel gebruikt. denk maar aan kip kerrie. Naast kip kerrie zijn er nog veel andere curry’s. Ook is een bekend gerecht roti. Dat is gemaakt van aardappelen. Andere bekende gerechten zijn samosa, dat zijn gestoomde deegpakketjes. Dit is vergelijkbaar met een dumpling. Samosa’s worden vaak geserveerd met een sausje, bijvoorbeeld chilisaus. Nog een Indiaas gerecht is kip tandoori, kofta en chutney. Je zult ze zelf vast al wel eens gegeten hebben. De Indiase keuken is voor een groot deel vegetarisch. Dus als je vegetarisch bent kun je lekker Indian food Eindhoven bestellen.

 

Vegetarisch in India

In India zijn er veel aanhangers van het Hindoeïsme. In het Hindoeïsme wordt een koe of rund als een heilig dier beschouwd. En natuurlijk zul je een heilig dier niet opeten. Daarom zul je ook niet snel koe verwerkt in Indiase gerechten vinden. Naast Hindoestanen zijn er ook veel Moslims in India. Moslims eten geen varkens. Niet omdat varkens als heilig worden beschouwd. Dat is namelijk juist niet zo. varkens worden beschouwd als onrein. Dus naast rund komt varkensvlees niet veel voor in de Indiase keuken. Om deze reden worden veel gerechten in India gelijk al vegetarisch gemaakt. Hierdoor wordt er gelijk rekening gehouden met veel dieet wensen. Als je een ingewikkeld dieet hebt en van lekker gekruid eten houd. Bestel dan eens een keertje Indian food Eindhoven. Dat zal je zeker goed bevallen!

 

Bekend Indiaas drankje

Naast al het lekkere eten kun je in India heel wat lekkere drankjes vinden. Zo heb je ook de Chai of de chai latte. Dit is een gekruid warm drankje. Bij de chai latte wordt nog melk toegevoegd. Vaak wordt het drankje gezoet met suiker. Voor een gezondere optie kun je ook honing toevoegen. Dit kun je makkelijk zelf maken. Maar verschillende cafés hebben het drankje ook in huis. Denk maar aan Starbucks.  Je kunt het drankje ook halen bij een Indian food Eindhoven.

adamuden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven